No-poo startkit

177 SEK

139 SEK

No-poo* startkit innehåller: 

Rasul hårdetox:
En inpackning av rasul är en bra start innan man börjar använda no-poo* tvålar då den tvättar bort gamla hårvårdsprodukter och  förbereder håret för naturliga tvätt metoder. Men en inpackning med rasul passar även de som använd sig av no-poo* innan eller aldrig tänker börja. Leran gör håret rent, mjukt, glansigt och ger volym till håret.
Rasul kan även användas till ansiktsmasker och kroppsrengöring.

Blanda 1-2msk rasul med 2-4msk vatten, lite beroende på vilken konsistens du vill ha. En del föredrar en lösare lera och en del vill ha sin lera kompakt. 

Rasullera har använts inom skönhetsvård i över 1400 år och än i dag är det en populär ingrediens att använda sig av inom skönhetsvård. Det är inte konstigt med sin fantastiska egenskap att rengöra på djupet, minska torrhet, förbättrar hudens struktur och elasticitet. 

Vikt: 110g (räcker till ca 3-6 lertvättar)

Tvål nässla och björk:

Denna tvål är den perfekta tvålen att börja med när man är ny på no-poo*. Den passar bra till både kropp och hår men är extra bra till håret. Tvålen innehåller grön lera som är djuprengörande, nässlan som gör huden mjuk och björken stärker huden. 

Hudtyp: Fet eller blandhy
Hårtyp: Fett hår

Tillverkad med certifierad ekologisk/naturlig:
Förtvålad svensk kallpressad Rapsolja, Kokosfett, Olivolja, Ricinolja, Kakaosmör. Grön lera, Te & örtudrag från nässla & björk. Mald nässla. Eterisk olja Rosmarin, Lavendel, Björk.

Ingredients: Sodium Canolat, Sodium cocate, Glycerin, Aqua, Sodium olevate, Sodium castorate, Sodium cocoa butterate, Green clay, Nettle leaf extract & powder, Rosmarinus officinalis leaf oil, Lavendula gustifolia oil, White birch oil & leaf extract.

Tvålen mår bäst om den får torka upp ordentligt mellan användningarna för att bakterier inte ska kunna börja växa på tvålen och så räcker den mycket längre. 

Tvålen väger ca 40g.

Surskölj hibiskus:

Ekologisk hibiskus att använda till surskölj efter hårtvätt med no-poo* tvål. Sursköljen bidrar till glansigt hår och återställer ph-värdet i hårbotten. 

Blanda 1tsk hibiskus med 1dl hett vatten, låt vattnet dra åt sig av hibiskusen en stund sila sedan av hibiskusen och häll vattnet (känn först så det har svalnat!) i hårbotten och låt det rinna ner i hårlängderna.

OBS! Använd ej på väldigt ljust hår då hibiskus är rött till färgen och det finns risk att den färgar av lite. Var även aktsam vid ljusa textiler.

Påsen innehåller 40g ekologisk hibiskus som räcker till ca 20 surskölj. 

*No-poo är en förkortning av "no schampoo" men det syftar även på produkter utan "skit" alltså produkter utan kemikalier och konstiga tillsatser.

Tillverkare: Malin i Ratan

Alla produkter som säljs här hos Reko Prylar är handtillverkade så ingen produkt är identisk med en annan, så räkna med mindre avvikelser i storlek och färg. Det är charmen med handgjort att ingen är den andra lik och alla produkter är unika.